• darkblurbg

  Sharon Rademaker-van Schaik

Sharon Rademaker is in 1993 begonnen met instructeurscursussen bij het Martin Gaus Gedragscentrum. Na de eerste instructeurscursus was Sharon zo geïnspireerd geraakt door het trainen met honden dat ze besloot om de instructeurscursus II te gaan doen. Na ook hiervoor ruim geslaagd te zijn vroeg Martin Gaus haar of ze niet een eigen hondenschool wilde starten. Dit aanbod heeft ze met beide handen aangegrepen en zo opende Martin Gaus Hondenschool! op 11 mei 1995 voor het eerst haar deuren. Inmiddels is Hondenschool Jottem! onder eigen vlag verder gegaan en is  uitgegroeid tot een florerend bedrijf.  Sharon heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Het lesgeven en het omgaan met honden en mensen is iets wat Sharon in het bloed zit. Sharon verzorgt de lessen voor de basiscursus en vervolgcursussen. Daarnaast is Sharon samenwerkingspartner van het KNGF. Ze traint voor deze stichting (intern) assistentiehonden (hulphonden), Autisme Geleidehonden en Buddyhonden

Silfer, de Golden Retriever van Sharon begeleidt haar overal en doet de oefeningen voor op de hondenschool. Sharon is voortdurend bezig met bijscholing en het up-to-date houden van haar kennis volgens de nieuwste inzichten, samen met de andere instructeurs van Hondenschool Jottem!

  Jacqueline de Korte

Jacqueline is getrouwd met Willem de Jong (zie hieronder) en samen hebben ze twee honden; Nuttah en Flinn; Australian Shepherds. Jacqueline is haar hele leven al bezig met dieren maar honden hebben haar absolute voorkeur. In 2002 is zij de instructeurscursus bij Martin Gaus gaan volgen. Eenmaal geslaagd werd ze zo enthousiast voor het werken met honden en mensen dat ze besloot Instructeur II te gaan doen. Na ook hiervoor geslaagd te zijn was de beslissing voor Instructeur III niet zo heel moeilijk. Sinds 2003 geeft Jacqueline les bij Hondenschool JOTTEM!. Zij is samen met Willem verantwoordelijk voor de puppy-begeleiding,  Vervolg I en Vervolg II cursussen, Hoopers en de cursus Hierkomen en Detectie (speuren). Daarnaast neemt zij het examen af bij de Relaxte Gezinshond.

  Willem de Jong

Willem is net als Jacqueline in 2002 begonnen met de instructeurscursussen. Enthousiast geworden om te werken met honden is ook hij in 2003 bij Hondenschool JOTTEM! gaan lesgeven. Samen met jacqueline verzorgt hij de puppy-begeleiding, Vervolg I en Vervolg II cursussen, Hoopers en de cursus Hierkomen en Detectie (speuren). Naast zijn fulltime baan en het lesgeven op de hondenschool vindt hij ook nog tijd om samen met zijn honden te speuren en speurclinics (www.speurhondenschool-noordholland.nl) te geven. 

  Herman Pestman

Herman Pestman geeft bij Hondenschool Jottem! de trainingen Vervolg I, Relaxte Gezinshond en is tevens gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut. Daarnaast leidt hij in opdracht van het KNGF buddyhonden op voor (oud) geüniformeerden met PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis), overwegend militairen en politiemensen. Samen met zijn vrouw die ‘mensencoach’ is, verzorgt hij ook trainingen voor mensen die angst hebben voor honden. Herman heeft vrijwel altijd een hond in zijn leven gehad. Variërend van een Amerikaanse Cocker Spaniël, Drentse Patrijshond, Teckel en nu een Rhodesian Ridgeback. Zijn opleiding tot instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut heeft hij gedaan bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Naast zijn werkzaamheden als instructeur en gedragstherapeut schrijft hij ook columns.

 

  Mimi Gennissen

Mimi heeft een aantal jaren geleden de basiscursus gevolgd met een van haar Cane Corso's. Ze vond het trainen met honden leuk en is zich meer gaan verdiepen in het gedrag van honden. Na ook haar andere honden getraind te hebben bij Jottem! is ze instructeurscursussen gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Inmiddels verzorgt zij samen met haar collega's Ellen, Willem en Jacqueline de puppycursus, geeft ze de Vervolgcursussen. Daarnaast verzorgt ze ook prive trainingen.

 

Bertie de Wit-Roothaan

Bertie kwam via één van onze cursussen bij Jottem terecht met haar knappe hond Swieb. Daarmee sloeg het trainingsvirus toe. Zo erg zelfs, dat ze de opleiding tot instructeur is gaan volgen die ze ondertussen heeft afgerond. Ze heeft samen met  Swieb ook meegetraind met het demoteam van hondenschool Jottem!. Nu heeft haar dochter de training overgenomen en geeft Bertie deze vaste groep mensen les. De kleine Juffrouw Saartje is een afstandshondje die met een gebroken poot bij de familie is gekomen. Getransformeerd van een ‘tassenhondje’ tot een ondernemende dame die af en toe meedoet met de demo! Naast de aansturing van het demoteam is ze ook instructeur voor de Vervolgcursus en de gespecialiseerde cursus Prikproof!

 

Ellen Veldhuizen

Ellen is al vele jaren bezig met honden en speciaal met Akita’s. Met haar huidige twee akita’s
Toshiro en Airin heeft zij bijna alle cursussen gevolgd bij Jottem! De akita’s hebben haar hart ca 28
jaar geleden gestolen doordat een toenmalige collega met 2 akita’s bij haar op kantoor kwam.
Haar eerste akita Edo werd in 1993 haar huisgenoot.
Het trainen met deze honden kan soms een uitdaging zijn en juist dat vindt zij leuk.
Door omstandigheden een paar jaar geleden kreeg zij de kans om eens te gaan doen wat zij echt
leuk vond, het volgen van de opleiding tot Kynologisch instructeur. Met heel veel plezier heeft zij
deze opleiding succesvol afgerond. Daarna kon het echte leuke werk beginnen, mensen met
honden begeleiden zodat zij samen een hecht team gaan vormen.

 

 Nancy Nijhuis

Nancy heeft in haar jeugd altijd honden (whippets) gehad. Ze wilde altijd wel graag een hond hebben maar vanwege haar toenmalige werk ging dat helaas niet. Een paar jaar geleden heeft ze besloten om met haar werk te stoppen. Zij heeft toen de opleiding Kynologisch instructeur van de Martin Gaus academie gevolgd. Tijdens de opleiding is ze als stagiaire aan de slag gegaan bij hondenschool Jottem!. Nu is ze als instructeur betrokken bij de Basis- en de Vervolgcursus.

Ondertussen is haar droom uitgekomen: een eigen hond!

Haar eerste hond is een whippet, Mauser. Met hem heeft ze diverse cursussen op de hondenschool gevolgd. Maar omdat het gezegde luidt: Eén whippet is geen whippet, is er gezinsuitbreiding geweest. Haar tweede hond heet Spiky. Qua lichaam en karakter verschillen ze erg, maar ze vindt het mooi om te zien hoe ze van elkaar leren en ondertussen ‘partners in crime’ zijn geworden!